Menukaart

NL
 

Menukaart

VOORGERECHTEN

Carpaccio van gele bietjes
oude Texelse kaas, gefrituurde kappertjes en een mosterddressing
12,50

“Steak Tartare” van lichtgedroogde tomaat
met uitjes, croutons, kappertjes, olijfjes en truffelmayonaise
12,50

Opduin’s Slow Food: Texelse varkensprocureur
met bloemkoolcrème, Limburgse appelstroop en Wezenspykparel
13,50                                    

Carpaccio van rund en kalf
gevuld met Texelse kruidenkaas
14,50                                       
Met eendenleverkrullen meerprijs 2,50

Verse grote garnalen om zelf te pellen
met knoflooksaus
16,50  (toeslag bij arrangement 2,00)  

Verse zalmtartaar
met avocado en kerriemayonaise    
14,50                                             

Romige bisque en cocktail van garnalen uit de Waddenzee
14,50                                               

Salade met gekonfijte en gerookte boerderijhoender
en krullen eendenlever
14,50 

Proeverij van onze Spaanse hammen
uit de Jamonneria                                           
14,50

Onze proeverij van Texelse oesters
gerookt, gegratineerd, naturel en als cocktail met Texelse gin
16,50 (toeslag bij arrangement 2,00)

SOEPEN

Tomatensoep
van pommodori tomaten met soepballetjes en bosui
5,75

Curry- kokossoep
met komkommer
6,00

Goed gevulde curry-kokossoep
met diverse soorten vis 
8,50                                               

Texelse mosterdsoep
met bosuitjes
6,00

Texelse mosterdsoep
met gerookte zalm
6,75    

HOOFDGERECHTEN

Linzenschotel
met zoete aardappel, gebakken witlof, gemarineerde courgette van de grill, lauwwarme Egmondse geitenkaas en hollandaisesaus   
17,50

Indonesische tofu
krokant gebakken met paddenstoelen, paksoi, groene asperges, cashewnoten en ketjapsaus    
17,50                                                                                                                            Biologische varkenswang
gegaard in ras-el-hanout met een gebakken West-Fries worstje
23,50                                                      

Opduin`s Slow food: Texelse lamsschouder
in eigen jus gestoofd en geserveerd met een lamskroketje     
23,50                                                                                  

Opduin`s Slow food: Runder rib eye
op lage temperatuur gegaard met een tomatensalsa
23,50

Special van de keuken: Maiskip Piri Piri
met tortillachips    
23,75   

Runderbiefstuk
met pulled porc en een dragon-pepersaus
23,75                                             

Tamme eendenbout
met voorjaarsgroente en thee van paddenstoelen en Lapsang souchong
23,75                                                      

Gebakken kabeljauwrugfilet
en brandade van makreel
23,75  

Zeewolffilet
in Thaise kruiden gemarineerd en gestoofd 
23,75                                                                    

Gebakken Noordzeetong 
52,50 (toeslag bij arrangement 30,-)                        

Hele kreeft uit de schaal   
52,50 (toeslag bij arrangement 30,-)                        

STOOFPANNETJES

In het pannetje geserveerd

Matelote
van vis uit de Noordzee
19,50     

Coq au vin
in rode wijn gestoofde kip, spekjes en paddenstoelen
19,50                                       

Texelse lamsstoof
21,50     

STREETFOOD

Hamburger
met truffelmayonaise, friet en salade
16,75
met een dikke plak gebakken eendenlever
21,50

Gamba’s om zelf te pellen
Gebakken in knoflookboter met friet en salade
21,50

Spareribs van bio varken
met knoflooksaus, friet en salade
21,50

DESSERTS

Warme gestoofde peertjes
gegratineerd met sabayon en walnotenijs
8,50                                   

Panna cotta van espresso
met roomijs, chocolademousse, karamelsaus en hazelnoten       
8,50                                     

Soesjes gevuld met vanille-ijs
overgoten met chocoladesaus        
8,50                                              

Koffie met taart
van patisserie Holtkamp
6,50     

Slow food: hangop van duindoorn
en schaafijs van cranberries
8,50

Kaasplankje
11,50
Toeslag 3,00 euro bij arrangement

Heeft u een voedselallergie? Laat het onze collega’s van de bediening even weten, dan zorgen zij ervoor dat uw gerecht vrij is van uw allergeen.